Calibra Semi Moist Snack Hypoallergenic 120g

Producent:Calibra

Ostatnie sztuki - Wysyłka w 24h

24,80 

(206,67  / kg)

+

Opis

Calibra VD Semi moist snack Hypoallergenic
Czy Twój pies jest wrażliwy?

Czy stwierdzono u niego alergię?

Czy ma problemy z sierścią lub nadwrażliwością skóry, np. czerwona lub sucha, łuszcząca się skóra?

Czy cierpi na nadmierne wypadanie włosów?Czy podajesz dietę weterynaryjną Hipoalergiczną?

Czy wiesz, że smakołyki dla psów mogą osłabić efekt terapeutyczny leczenia, w ramach którego stosowana jest dieta weterynaryjna?

Rozwiązaniem są Calibra Veterinary Diets SNACKS, które są kompatybilne z dietami weterynaryjnymi.

Nagradzaj swojego psa bez zmartwień hipoalergiczną przekąską Calibra, składającą się ze świeżego mięsa niezawierającego zbóż ani kurczaka.

Przysmaki weterynaryjne zgodne ze wskazaniami:

Niepożądane reakcje pokarmowe
Nadwrażliwość pokarmowa niezwiązana z białkiem rybnym, białkiem grochu, kolagenem;
Wsparcie skóry – dermatoza, alergiczne pchle zapalenie skóry, atopowe zapalenie skóry;
Wsparcie skóry – zmiany skórne, wspomaganie gojenia ran, wspomaganie przy wypadaniu włosów, złej jakości sierści.
Kompatybilność Calibra VD Snacks z produktami dietetycznymi weterynaryjnymi stanowi doskonałe połączenie żywienia dietą weterynaryjną i stosowania nagrody dla psa.

Unikalny skład i parametry przysmaków pokrywają wymagania żywieniowe tych wskazań dietetycznych.

Przysmaki zawierają świeże mięso, co zapewnia doskonały smak.

Skład przysmaków dla psów z alergiami:
białko z łososia (28%),
groszek (23%),
glicerol pochodzenia roślinnego,
świeży łosoś (14%),
olej lniany (5%),
kolagen (4%),
melasa (3%),
lignoceluloza,
suszone algi (2%) %, Schizochytrium limacinum),
suszony rozmaryn (1 %),
mąka grochowa,
β-glukany (2000 mg/kg),
inaktywowane bakterie i ich części (Lactobacillus helveticus HA – 122, 15 x 109 komórek/kg).
Źródła białka: łosoś, kolagen.
Źródła węglowodanów: groszek, melasa.
Skład analityczny:

białko surowe 26%,
tłuszcz surowy 9%,
wilgotność 17%,
popiół surowy 6,2%,
włókno surowe 2,2%,
wapń 1%,
fosfor 0,8%,
sód 0,6%,
kwasy tłuszczowe omega-3 3,5%,
kwasy tłuszczowe omega-6 1 %,
LA (18:2 n-6) 1,8%,
DHA (22:6 n-3) 0,3%,
EPA (20:5 n-3) 0,2%