Artikrill Dol Cane e gatto pasta 30g

Producent:ilovet

Ostatnie sztuki - Wysyłka w 24h

159,90 

(5330,00  / kg)

+

Kupowane razem

Produkty ilovet

Podobne produkty

Ostatnio oglądane

Opis

Artikrill Dol cane e gatto 30g NBF Lanes

Artikrill Dol cane e gatto – pasta smakowa to uzupełniająca mieszanka dietetyczna zawierająca niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (DHA), wysokie stężenie metioniny i manganu oraz witaminę E dla wsparcia metabolizmu stawów w stanach zapalnych kości i stawów u psów i kotów.

Działanie

  • Kwas EPA, glukozamina oraz zawarte w korze białej wierzby glikozydy fenolowe (m.in. salicyna) mają właściwości przeciwzapalne.
  • Salicyna oraz werbaskozyd (glikozyd zawarty w ekstrakcie z dziewanny) mają działanie przeciwbólowe.
  • Preparat przeciwdziała stresowi oksydacyjnemu stawów dzięki właściwościom przeciwutleniającym kurkumy, werbaskozydu oraz witaminy E.
  • L-karnityna ułatwia metabolizm kwasów tłuszczowych, przyczynia się też do prawidłowego metabolizmu lipidów i pomaga w walce z nadwagą.

Skład

Glukozamina (chitozamina) z fermentacji 12,5%, siarczan chondroityny 9,99%, słód ekstrahowany z jęczmienia, olej z ryb (35% EPA-25%DHA) 8%, mono- i triglicerydy kwasów tłuszczowych (kwas palmitynowy), olej z kryla 3,5%, dekstroza, mąka sojowa (z nasion), oleje i tłuszcze roślinne (olej sojowy), hydrolizat białka zwierzęcego (pochodzenia drobiowego), hydrolizat białka rybiego, inaktywowane drożdże, produkty przetwarzania ziół (dziewanna drobnokwiatowa – Verbascum thapsus, liście sproszkowane) 1,25%, oleje i tłuszcze roślinne (olej rzepakowy).

Dodatki

Dodatki dietetyczne: Witaminy: 3a700 witamina E 50.000 mg/kg, 3a911, L-winian L-karnityny (LCLT) 50.000 mg/kg, Związki pierwiastków śladowych: 3b503 siarczan manganawy, monohydrat 10.255 mg/kg (mangan 3.332,8 mg/kg), Aminokwasy: 3c301 DL-metionina 5.000 mg/kg. Dodatki sensoryczne: Produkty naturalne, zdefiniowane botanicznie: wierzba biała (Salix alba L.) wyciąg 12.500 mg/kg, ekstrakt z rozmarynu lekarskiego (Rosmarinus officinalis L.) 2. 291,6 mg/kg. Dodatki technologiczne: 1c322i lecytyny (lecytyna sojowa); E460 celuloza mikrokrystaliczna; E551a kwas krzemowy, wytrącony i wysuszony; 1k202 sorbinian potasu; 1a330 kwas cytrynowy; 1a263 octan wapnia; E551b krzemionka koloidalna; 1b306(ii) bogate w tokoferol ekstrakty z olejów roślinnych.

Składniki analityczne

Białko surowe 12,9%, włókno surowe 1,3%, tłuszcz surowy 22,1% (w tym całkowite kwasy tłuszczowe Omega-3 5,42%, całkowite DHA – 2,2%), popiół surowy 13,0%, wilgotność 23,2%, całkowita witamina E 5%, całkowita metionina 0,5%, całkowity mangan 0,33%